ចំណេះដឹង Cognition


វិធី​ហាន់ខ្ទឹម​បារាំង​មិន​ឲ្យ​ផ្សា​ភ្នែក​

អ្នក​ប្រាក​ដ​ជាធ្លាប់​ជួប​ប្រទះហើយ​ថា ​នៅពេល​ដែល​ហាន់​ខ្ទឹម​បារាំង​ម្តងៗ​ តែង​តែផ្សាភ្នែក​រហូត​
ដល់​ហៀរ​ទឹក​ភ្នែក​ធ្វើ​ឲ្យ​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​មាន​ចម្ងល់​ថា ​ហេតុ​អ្វីន​បាន​ជាខ្ទឹម​បារាំង​ ធ្វើ​ឲ្យផ្សា​ភ្នែក?​

សារ​ធាតុ​ស៊ីន​ ប្រូប៉ា​ណេធៀល​ស៍ អុកស៊ីដ​ (Syn-propanethial​ s-oxide​ C3H60S)​ នៅ​ក្នុង​ខ្ទឹម​បារាំង​
គឺ​ជា​ហេតុ​សំខាន់​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ហៀរ​ទឹក​ភ្នែក។​ តាមធម្មតា​ សារ​ធាតុ​នេះនឹង​ជ្រាប​ចេញ
នៅពេល​ដែល​កោសិកា​របស់​ខ្ទឹម​បារាំង​ ត្រូវ​បាន​ធ្វើ​ឲ្យបែក​ ដូច​ជា​ពេល​បក​សំបក​ ឬ​ហាន់។​



ដើម្បី​បន្ថយ​កុំឲ្យផ្សាភ្នែក​ខ្លាំង​ អ្នក​គួរ​យក​ខ្ទឹម​បារាំង​ ទៅ​ក្លាស្សេឲ្យត្រជាក់​ ដើម្បី​ឲ្យកោសិកា​
ខ្ទឹម​បារាំង រឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​មិន​សូវ​ក្រហាយ​ភ្នែក​ ព្រោះ​តែសារ​ធាតុនេះ ​សាយ​ភាយ​បាន​តិចតូច។​
ឬម៉្យាង​ទៀត​ បន្ទា​ប់​មក​ពីបកសំបក​រួច​ អ្នក​គួរ​យក​ខ្ទឹម​បារាំង​ ទៅ​លាង​ទឹក​សឹម​យក​មក​ហាន់
ឬបើក​កង្ហា​ ដើម្បី​បក់​ផាត់​សារ​ធាតុ​នេះចេ​ញ​ពីខ្លួន​អ្នក៕​

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น